NOAH logo

Middag

29 Jan. 2017: Middag »

Mmmm, nydelig kikertburger med blant annet valnøtter. Burgerne er ordentlige smakfulle og veldig lette å forme og steke. Blir vel ikke bedre enn det, vel? Som smak har jeg tilsatt løk, stangselleri, ingefær og hvitløk. Jeg har også hatt i litt tomatpuré, dijonsennep og limesaft. Som bindemiddel bruker jeg pofiber(glutenfritt), men man kan også bruke vanlig fin brødrasp. Her i huset ble burgerne servert med en enkel salat og ovnsbakte potetbåter med litt grillkrydder. Les mer »

2 Oct. 2016: Middag »

Oppskrift, tekst og bilder: Marie Vogt (Mynths.no) Forberedelse 5 min Tilberedning 20 min Porsjoner 2 Ingredienser 6 dl fullkornspasta 3 ss vegetabilsk margarin 55 g (1 dl) fint speltmel eller hvetemel 4 dl havremelk 4 ss næringsgjær ½ ts salt Nykvernet pepper, smak til Fremgangsmåte Kok pasta som anvist på pakken. Smelt margarin i en kjele. Tilsett mel og rør godt. Ha deretter i havremelk, litt og litt. Rør hele tiden. Når sausen har tyknet har du i mer havremelk. Fortsett slik til du har brukt all havremelken. Ha i salt og smak til med pepper. Tilsett næringsgjæren til slutt. Bland pastaen med sausen og server. NOTATER Kan gjøres glutenfri ved å ... Les mer »

21 Sep. 2016: Middag »

Oppskrift, tekst og bilder: Marie Vogt (Mynths.no) Forberedelse 30 min Tilberedning 15 min Porsjoner 6 Ingredienser og fremgangsmåte – Burgerdressing Steg 1: Lag vegansk aioli! 1 fedd hvitløk 1 dl usøtet soyamelk 1 ts eplecider eddik 1 ss dijon sennep 1,5-2 dl rapsolje Pepper Blend alle ingrediensene med en stavmikser, unntatt rapsoljen. Hell deretter oljen i en tynn stråle mens du bruker stavmikseren. Blandingen vil da tykne. Del 2: Gjør aioli om til burgerdressing! 1 oppskrift eggfri aioli 15 g sylteagurk 4 ts tomatpuré Finhakket gressløk og dill Blend eggfri aioli, sylteagurk og tomatpuré med en stavmikser. Ha blandingen over i en bolle og tilsett finhakkede urter. Gir ca 2,5 dl burgerdressing, nok ... Les mer »

21 Sep. 2016: Middag »

Oppskrift, tekst og bilder: Marie Vogt (Mynths.no) Forberedelse 20 min Tilberedning 10 min Porsjoner 2 Ingredienser Superrask BBQ-saus 4 små myke dadler 4 ss tomatpurée ½ ss eplecidereddik 1 ts paprikapulver ½ ts chilipulver ½ ts hvitløkspulver 1 ts tamari eller soyasaus 1 ts olje Vann, til ønsket konsistens Ellers trenger du: 2 grove hamburgerbrød 1 boks jackfruit 1 avocado 1-2 fedd hvitløk Noen cm chili Saft fra ½ lime Jalapeños på glass Spinat, isbergsalat eller annen salat Fremgangsmåte Bruk en stavmikser og kjør alle ingrediensene til BBQ-sausen til en glatt dressing. Spe på med vann til ønsket konsistens. Ha jackfruiten ut av boksen og hell av vannet. Skjær av den ytre harde biten. Riv resten av jackfruiten i ... Les mer »

30 Aug. 2016: Middag »

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com) 4 Porsjoner Ingredienser 30 g tørket steinsopp 250 g assortert sopp, gjerne steinsopp, kantarell, østers 2 sjalottløk 1/2 kinesisk hvitløk 2,5 dl aborioris 1/2 dl vegansk hvitvin, jeg bruker denne når jeg lager risotto 1 l vann med grønnsaksbuljong Halvparten av kokevannet 1 ss vegansk smør 2 ss næringsgjær Salt og pepper Fremgangsmåte Ha den tørkede soppen over i en medium bolle. Kok opp nok vann til å dekke over soppen, omtrent 3-4 dl. Ha det kokende vannet over i bollen og la soppen stå å trekke i ca 30 minutter. Når soppen er ferdig trekt, hell ... Les mer »

30 Aug. 2016: Middag »

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com) Forberedelse  15 min Tilberedning 35 min Porsjoner  Til 4 personer Ingredienser Protein (kan sløyfes) Grønne linser – 100 g Hvit quinoa – 100 g Suppe Søtpotet – 2 Mango – 1 Gulrot – 2 Kokosmelk – 8 dl Karripulver – 1 ts Lime – 1/2 Frisk basilikum – 1 håndfull Fremgangsmåte Start med å koke linser og quinoa som anvist på pakken. Sett så til side. Skrell og kutt søtpotet og mango i terninger. Kutt gulrot i diagonale skiver. Grovhakk basilikum. Ha all kokosmelken i en stor kjele sammen med søtpotet og gulrot. La det koke opp før du har i mango, karri og ... Les mer »

30 Aug. 2016: Middag »

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com) Forberedelse  10 min Tilberedning 15 min Porsjoner  Til 2 personer Ingredienser Tørkede soyabiter – 80 g Gul løk – 1/2 stk Gulrot – 2 stk Brokkoli – 1 stk Sukkererter – 100 g Rød paprika – 1/2 stk Sesamfrø – 2 ss (kan sløyfes) Woksaus Appelsinjuice – 2 dl Riseddik – 4 ts Soyasaus – 5 ss Maisstivelse – 2 ss Fremgangsmåte Ha de tørkede soyabitene over i en skål og hell over kokende vann så det dekker bitene. La bitene trekke i ca. 10 minutter. Hell av overflødig vann og klem ut vannet fra soyabitene. Bland sammen alle de våte ingredisensene til sausen. ... Les mer »

18 Aug. 2016: Middag »

Oppskrift, tekst og bilder: Marie Vogt (Mynths.no) Forberedelse  40 min Tilberedning 40 min Porsjoner  6 Ingredienser Tomat- og tofusaus  1 gul løk 2 hvitløksfedd 400 g hermetiske tomater 2 ss tomatpuré ½ terning grønnsaksbuljong eller 1 ts pulverbuljong (smak til) 250 g fast tofu En håndfull frisk oregano Stekeolje (raps- eller olivenolje) Cashewost 3 dl naturelle cashewnøtter ½ dl næringsgjær 1,5 dl vann 1 ts hvitløkspulver Grønnsaker og lasagneplater 1 squash 6 aromasopp Stekeolje (raps- eller olivenolje) 9 lasagneplater   Fremgangsmåte Grovhakk løk og hvitløk. Ha litt olje i en høy gryte eller stekepanne og stek løken på middels varme til løken er gyllen. Ha deretter i hakkede tomater, tomatpure, buljong og frisk oregano. Smuldre tofuen i små biter og ha ... Les mer »

10 Jun. 2016: Middag »

Oppskrift, tekst og bilder: Marie Vogt (Mynths.no) 6 bokhvetespyd Forberedelse  20 min Tilberedning 1 t 10 min Porsjoner  Til 2-3 personer Ingredienser – Tzatziki  1 pk silken tofu (349 g) 1 fedd hvitløk Salt og pepper En skvis sitron En dæsj kaldpresset olivenolje (kan sløyfes) En neve friske urter (f.eks. gressløk og persille) ½ agurk Fremgangsmåte  Ha silken tofu, hvitløk, salt og pepper, sitron og kaldpresset olje i en blender eller food processor. Kjør til en jevn saus, med konsistens som rømme. Ha over i en bolle. Finhakk urter og riv agurk på den groveste siden av rivjernet. Bruk et tørkepapir til å presse ut overflødig vann fra ... Les mer »

23 May. 2016: Middag »

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com) 4 halve zucchinibåter Forberedelse: 15 minutes Tilberedning: 30 minutes Porsjoner: For to personer Ingredienser Zucchini – 2 stk Rød paprika – 1/2 stk Gul løk – 1/2 stk Hakkede tomater – 1 boks (GoGreen, 295g) Tørket soyagranulat – 60 g Tørket oregano – 1/2 ts Malt spisskummen – 1 ts Hvitløkspulver – 1/2 ts Ostesaus Vegansk smør – 2 ss Maisenna – 2 ss Næringsgjær – 4 ss Buljongpulver – 1 ts Røkt paprikapulver – 1/2 ts Sennepspulver – 1/2 ts Usøtet soyamelk – 2 dl Nøytral olje – 4 ss Eplecidereddik – 2 ts Fremgangsmåte Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kutt hver zucchini i to på langs og bruk ... Les mer »

4 May. 2016: Middag »

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com) 2 stk ovnsbakt blomkål Prep Time: 15 minutes Cook Time: 30 minutes Serving: For to personer Ingredients Blomkål – 2 stk (á 600g) Rapsolje – 4 ss Meksikansk saus Gul løk – 1/2 stk Røk paprika – 1/2 stk Fersk spinat – 200 g Hakkede tomater – 1 boks (á 400g) Vann – 2 dl Kidneybønner, hermetisk – 1 boks (á 400g) Mais, hermetisk – 1 boks (á 198g) Krydder Røkt paprikapulver – 1,5 ts Tørket oregano – 1,5 ts Hvitløkspulver – 1,5 ts Malt spisskummen – 2 ss Instructions Forvarm ovnen til 210 grader. Bland sammen rapsolje og halvparten av kryddermengden til en marinade. Fjern grønne ... Les mer »

4 Mar. 2016: Middag »

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com) Prep Time: 35 minutes Cook Time: 40 minutes Serving: For fire personer (to voksne og to barn) Her har jeg valgt å kombinere det beste fra to kjøkken; meksikansk og italiensk. En herlig forening av meksikansk krydret kjøttfyll, tortillachips, hvit bechamelsaus og utseendet til en lasagne. Ingredients Tortillachips – 150 gram Vann – 4,5 dl Tørket soyagranulat – 135 gram Malt spisskummen – 2 ts Frisk oregano – 1 ts Paprikapulver – 1 ss Chilipulver – 1 ts Gul løk – 1 stk Rød paprika – 1 stk Hakkede tomater – 1 boks (á 400g) Ostesaus Vegansk smør – 45 gram Hvetemel – ... Les mer »

12 Feb. 2016: Middag »

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com) Tofupinner er utrolig lette å lage. Framgangsmåten er mer eller mindre lik som da du lagde hjemmelagde fiskepinner. Bare bytt ut fisken med tofu og tilsett litt gode kryddere i paneringen. Åh, som denne oppskriften gjør meg nostalgisk. Disse tofupinnene minner rett og slett veldig mye om de gode gamle fiskepinnene du elsket som barn. Servert med potetmos, raspa gulrot og smeltet sitronsmør blir det ikke bedre! Ingredients Tofupinner Fast tofu – 300 gram Usøtet soyamelk – 1 dl Kikertmel – 4 ss strøkavring el. pofiber – 1 dl Tørket ... Les mer »

21 Dec. 2015: Middag »

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com) 1,5 kilo julestek, 6 personer Forberedelse: 40 min Tilberedelse: 50 min Ingredienser Kidenybønner, hermetisk – 3 bokser (GoGreen) Gulrot – 300 g Purreløk – 150 g Gul løk – 1 stk Grønne linser, tørre – 3 dl Lettkokt havregryn – 90 g Tomatpuré – 3 ss Dijonsennep – 1 ss Tørket rosmarin – 2 ts Malt ingefær – 2 krm Malt salvie – 3 krm Buljongpulver – 1 ss Salt og pepper – etter smak Instruksjoner Skyll bønnene og ha dem over i en stor bolle. Bruk en potetmoser eller stavmikser til å kjøre bønnene til en jevn mos. Rasp gulrot ... Les mer »

12 Nov. 2015: Middag »

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com) Tid:45 minutter  Du trenger: 300 g flaskegresskar 2 ss olivenolje til steking ½ stk gul løk 2 stk hvitløksfedd 100 g arborioris 100 g gule linser, tørre 8 dl vann 1 ss buljongpulver 4 ss næringsgjær 4 krm malt salvie 1 ts tørket persille 2 ss vegansk smør Slik gjør du: Forvarm stekeovnen til 200 grader. Skrap ut frøene fra flaskegresskaret og bruk en stødig kniv til å kutte vekk det tykke skallet. Kutt gresskaret i terninger på 2×2 cm og ha bitene over i en ildfast form. Stek midt i ovnen i 30 minutter til bitene er ... Les mer »

7 Sep. 2015: Middag »

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com) Suppe: 1 gul løk 2 fedd hvitløk 1 (450g) søtpotet 2,5 dl røde linser, tørre 1 liter vann med buljong 1 toppet ss karripulver 1 ts tørket timian ½ ts malt koriander ½ ts malt spisskummen Kikertgarnityr 1 boks kikerter, hermetisert 1-2 ss nøytral olje 1 ss karripulver ½ røkt paprikapulver Slik gjør du: 1. Grovhakk løk og kutt hvitløk i tynne skiver. Skrell søtpoteten og kutt i terninger. Varm en kjele på medium/høy varme med litt olje og ha i løk, hvitløk og søtpotet. Stek et par minutter med omrøring til løken blir blank. 2. Ha i buljongvann, linser, ... Les mer »

3 Sep. 2015: Middag »

Oppskrift, tekst og bilder: Mia Frogner (Greenbonanza.com) Vegansk Mengde: 1 langpanne / 3 porsjonspizza Arbeidstid: 15 min + tid til deig og steking, ca 2 timer totalt Vi har vært på hyttetur med familien min i sommer, og min kjære mamma blir like glad hver gang jeg okkuperer kjøkkenet hennes der. Jeg er heldig sånn sett, jeg blir verken kastet ut eller låst ute når jeg kommer hjem til familiekjøkkenet, det er tvert om: Jeg blir ansvarlig for middagene uten at noen sier det høyt i det hele tatt. Så da drar ... Les mer »

11 Aug. 2015: Middag »

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com) Ingredienser: Pizzabunn 1 flaskegresskar 2 ss linfrø + 4 ss vann 2,5 dl mandelmel 1,5 dl kikertmel 1 ts tørket basilikum 1 ts tørket oregano 1 ts paprikapulver Salt og pepper etter smak Pestosaus 60 g cashewnøtter 1 dl tettpakket frisk basilikum 2,5 dl tettpakket ruccola ½ sitron 4 ss olivenolje 2-3 ss næringsgjær Framgangsmåte: 1. Begynn med å lage pestoen ved å ha cashewnøtter, basilikum, ruccola, sitronjuice, olivenolje og næringsgjær i en foodprocessor og kjør til en jevn konsistens. Sett til side. 2. Forvarm ovnen til 220 grader. Start med å kutte flaskegresskaret i to på langs. Finn fram en ildfast ... Les mer »

30 Jul. 2015: Middag »

Oppskrift, tekst og bilder: Mia Frogner (Greenbonanza.com) Vegansk + glutenfri Mengde: Middag til to Arbeidstid: 15-20 min Ferske vårruller er et genialt konsept: Du har risark, og så fyller du de med akkurat det du vil. Akkurat det du vil! Det er jo det beste i hele verden, når man får bestemme selv, eller hur? Jeg inviterer gjerne folk på DIY vårrull-kveld, setter frem alle ingrediensene og lar folk rulle sine egen vårruller, men når vi bare er to til middag tar det ikke lang tid å rulle 3-4 vårruller til hver. Når ... Les mer »

28 Jul. 2015: Middag »

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com) Ingredients (for 2 pers) Søtpotet – 800 g Pesto Basilikum – 70 g Valnøtter – 60 g Hvitløk – 2 fedd Næringsgjær – 5 ss Olivenolje – 5 ss Bechamelsaus Vegansk smør – 4 ss Maisstivelse – 3 ss Soyamelk – 4 dl Muskatnøt – 1/2 ts Næringsgjær – 5 ss Salt og pepper – etter smak Instructions Forvarm ovnen til 200 grader. Smør en ildfast form (20*20 cm) med litt olje. Skrell søtpoteten og kutt den i 1/2 cm tykke skiver. Legg søtpotetskivene utover et stekebrett og bak i ovnen i ca 15 minutter eller til de er møre. Pesto: Lag ... Les mer »