NOAH logo

Frokost

31 Aug. 2016: Frokost »

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com) Forberedelse  2 min + over natten Tilberedning 2 min Porsjoner  1 Ingredienser 1 dl havregryn 1 ss chiafrø 1,5 dl soyamelk 1-2 ss peanøttsmør* 1 ss lønnesirup (kan sløyfes) 1 banan * For best resultat og smak – bruk ordentlig peanøttsmør uten sukker og minst mulig salt!   Fremgangsmåte Bland sammen havregryn, chia og soyamelk. Tilsett så peanøttsmøret og lønnesirupen, og bland godt. Hvis peanøttsmøret er veldig hardt etter å ha stått i kjøleskapet, kan du varme opp mengden du skal bruke i 10-15 sekunder i mikroovnen, da er det lettere å røre inn. La blandingen stå i lufttett beholder ... Les mer »

31 Aug. 2016: Frokost »

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com) Forberedelse  10 min + 8 timer til heving Tilberedning 15 min etterheving + 50 min steking Porsjoner  Til 1 brød Ingredienser 2 medium store rå rødbeter 50 g mandler 1/2 pakke fersk gjær 5 dl kaldt vann 1 ss olivenolje 1/2 ts kavrefrø 1 ss lønnesirup 6 dl speltmel 1 dl havregryn 1 ts salt 2 ss næringsgjær (kan sløyfes) Fremgangsmåte Skrell og rasp opp rødbetene og hakk mandlene i mellomstore biter. Bland gjæren ut i det kalde vannet med en visp. Tilsett så mandler, raspa rødbeter, olivenolje, kavre, lønnesirup, speltmel, havregryn, salt og evt næringsgjær. Bland deigen sammen i ca. 5 minutter. Deigen ... Les mer »

31 Aug. 2016: Frokost »

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com) Tilberedning 5-10 min Ingredienser 1 boks kikerter 1 liten gulrot 1 ss solsikkefrø 1 ts sesamolje 1 ts dijonsennep 1 ss sitronjuice 1 ss næringsgjær (kan sløyfes) Salt og pepper Fremgangsmåte Skyll kikertene og ha dem over i en bolle. Bruk en gaffel til å grovmose kikertene. Rasp gulroten og ha den i bolle sammen med kikertene. Ha solsikkefrø, sesamolje, sennep, sitronjuice og næringsgjær i bollen. Bland alt godt sammen. Smak til med salt og pepper. Sett gjerne et par timer i kjøleskapet før servering.   Les mer »

25 Apr. 2016: Frokost »

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com) 2 omeletter Prep Time: 10 minutes Cook Time: 20 minutes Serving: For to personer Ingredients Kikertrøre Kikertmel – 100 g (fås kjøpt på innvandrerbutikker) Bakepulver – 1/2 ts Svart salt – 1/2 – 1 ts (fås kjøpt på innvandrerbutikk – kan sløyfes) Næringsgjær – 2 ss Tørket persille – 2 ts Malt gurkemeie – 1/2 ts Tørket gressløk – 1-2 ts Usøtet soyamelk – 2 dl Omelettfyll Grønne erter – 1 boks (GoGreen) Gul løk – 1/2 stk Rød paprika Instructions Finn fram en stor bolle og bland sammen alle de tørre ingrediensene. Visp så inn usøtet soyamelk og tilsett litt salt og pepper etter ... Les mer »

6 Oct. 2015: Frokost »

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com) Brødet laget på kun frø, vann, fiberhusk og litt olje! Dette er med andre ord et helt glutenfritt brød, som kan nytes av alle og en hver. Det inneholder heller ikke nøtter, og kan derfor spises av nøtteallergikere også. Dersom man skulle være allergisk/ikke like noen av frøene, er det bare å bytte ut med lik mengde av et annet frø. Det høres kanskje rart ut å lage et brød med bare frø, helt uten mel. Dette kan vi takke fiberhusken (psylliumfrø malt ... Les mer »

24 Apr. 2015: Frokost »

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com)   Bruschetta med smørbønner: Du trenger: ♥ 1 stor tomat ♥ 1/2 rødløk ♥ 2 fedd hvitløk ♥ 1 ss olivenolje ♥ 2 ss finhakket basilikum ♥ 1 ss finhakket timian ♥ 1 boks hvite bønner ♥ 1 ss balsamicoeddik Slik gjør du: 1. Kutt tomater i terninger og finhakk løk og hvitløk. Ha tomater, løk og hvitløk i en bolle sammen med olje, basilikum, timian, bønner og balsamico. Bland godt, smak til med salt og pepper og server til rista brød.   Bruschetta med avokado: Du trenger: ♥ 1 avokado ♥ 1 ss limejuice ♥ 1 ss finhakket koriander ♥ ... Les mer »

23 Mar. 2015: Frokost »

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com) Du trenger: ♥ 2 dl lettkokt havregryn ♥ 1 ss chiafrø ♥ 3 dl mandelmelk ♥ Litt salt ♥ 1/2 ts vaniljesukker ♥ 2 ss mandelmel ♥ 1/2 – 1 ss kakaopulver (jeg brukte 1/2 ss rå kakaopulver) ♥ 1 ss sukker (kan sløyfes)* Topping: ♥ Et par skiver banan ♥ 1-2 ruter vegansk sjokolade, gjerne ordentlig mørk sjokolade ♥ 1 ss peanøttsmør uten sukker * Dersom du velger å bruke “vanlig” kakaopulver med sukker, feks oboy, trenger du mest sannsynelig ikke tilsette ekstra søtning. Slik gjør du: Varm en liten kjele på medium/høy varme. Ha i havregryn, ... Les mer »

19 Mar. 2015: Frokost »

Oppskrift, tekst og bilder: Cathrine Garaguso (Veganeren) 1/2 pakke (ca. 150-200 gram) fast tofu, SoFine fra Meny er veldig bra 1/2 hakket løk 2 båter hvitløk, raspet 30 gram næringsgjær 1/2 ts gurkemeie 1/4 ts karripulver 1 ts sennepspulver 1 ts dill 1/2 ts paprika 112 gram 1 ss dijonsennep 1 ts svart salt (gir eggesmak, selges bla. på Kinsarvik.no) Sort pepper Press vannet ut av tofuen, tørk av den og skjær den i små biter. Hakk løken og stek den og hvitløken i olje til det er mykt. Tilsett tofuen og stek i noen minutter, til tofuen er litt brunlig men ikke brent. Ta pannen ... Les mer »

12 Mar. 2015: Frokost »

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com) Du trenger (2 porsjoner): 4 ss tørre linser Grønnsaksbuljong 1 boks hermetisk kikerter, ca 250 g 1 ss vegansk majones 2-3 ts karripulver Svart salt (kan sløyfes) Salt og pepper 4 skiver brød Vegansk smør Salat Slik gjør du: Kok opp linsene i passe mengde vann med litt grønnsaksbuljong. Hell av vannet, skyld i kaldt vann og sett til side for avkjøling. Bruk en stavmikser, eller gaffel, til å mose kikertene til en grov masse i en bolle. Rør inn majones, linser og karripulver. Smak til med salt, pepper og evt svart salt. Tilsett mer karri om ... Les mer »

12 Mar. 2015: Frokost »

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com) Du trenger, 3-4 sandwicher: 400 g hermetisk kikerter 1 avocado 3 stk vårløk, finhakket 1/2 lime 1 ss karripulver 1 ts røkt paprikapulver 1/2 ts malt koriander 6-8 skiver grovt brød annet grønt snadder Slik gjør du: Bruk en gaffel til å grovt mose sammen kikerter, avokado, og vårløk. Rør inn saften fra limen, samt karri, røkt paprika og koriander. Smør kikertblandingen på en skive brød, feks noen skiver tomater, litt ruccula, agurk og topp med en til skive brød. Enjoy!   Les mer »

12 Mar. 2015: Frokost »

Oppskrift, tekst og bilder: Adele Holt-Iversen (Menhvaspiserduegentlig.com) Oppskriften en superenkel: 1 liter mel en halv pose gjær 6,5 dl vann en klype salt Resten av innholdet velger du selv. Jeg har brukt 1 dl valnøtter, 1 dl mandler, 3 ss solsikkefrø, 4 ss havrekli, 2 ss hirseflak og 2 ss hel hirse. Heves en times tid før det stekes på 200 grader i smurt brødform. På toppen har jeg havrekli.   Les mer »

12 Mar. 2015: Frokost »

Oppskrift, tekst og bilder: Adele Holt-Iversen  (menhvaspiserduegentlig.com) Hvitløkssmør med sitron og timian 1 pakke vegansk smør (Alpro/Nutana) 1 kinesisk hvitløk eller tre fedd 1 ts sitronsaft Lite dryss himalayasalt God neve friske urter, f.eks timian, salvie, rosmarin, persille osv. Hakk hvitløken i mindre biter og ha i en kjøkkenmaskin/minihakker med urtene. Kjør til det blir helt finhakket. Ha så i smør, sitron og salt og kjør på nytt til alt er blandet. Obs! Bruker du timian, bør du enten ta vekk litt av stilken eller hakke det godt opp før du har i de andre ingrediensene. Timian ... Les mer »

12 Mar. 2015: Frokost »

Oppskrift, tekst og bilder: Adele Holt-Iversen  (menhvaspiserduegentlig.com) Basisoppskrift 1 dl soyamelk 2 dl rapsolje 1 ss eplecidereddik 1 ts dijon-sennep 1/2 ts havsalt Ha soyamelk, sennep og eddik i en bolle. Visp med stavmikser mens du tilsetter litt og litt av oljen til det tykner. Smak til med salt. Denne oppskriften gir en tykk og god veganese. Vil du ha den litt tynnere, dropper du bare litt av oljen. Sett kaldt så det får sette seg litt. Oppbevares på luftett glass i kjøleskap. God alene – enda bedre med smaktilsetninger. Jeg har brukt ... Les mer »

12 Mar. 2015: Dessert, Frokost »

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs  (veganslife.com) Du trenger (10-12 pannekaker): 5 dl hvetemel, 300 g 0,5 dl sukker, 50 g 3 toppa ts bakepulver, 15 g 1/4 ts salt 4 ss smeltet vegansk smør, 60 g (kan også bruke 4 ss nøytral olje) 7 dl plantebasert melk (man kan også bruke vann!) Slik gjør du: Smelt smøret på svak varme og sett til side. Bland sammen alt det tørre i en stor bolle, bland godt slik at bakepulveret fordeler seg ordentlig. Lag en grop i midten av det tørre og hell i soyamelken og det smeltede smøret. Visp kjapt sammen ... Les mer »

12 Mar. 2015: Frokost »

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs  (veganslife.com) Du trenger (4 posjoner): 1 liten gul løk 1/2 rød paprika 5-6 sjampinjong 250 g fast tofu 1 ss tahini 1 ss soyasaus 1 ss Dijonsennep 1/2 ts gurkemeie 2-3 ss kaldt vann 1/2 dl næringsgjær 2 håndfulle spinat 1/2 potte gressløk Salt og pepper Svart salt(kan sløyfes) Slik gjør du: Kutt løk, paprika og sjampinjong i mindre biter. Varm en dyp stekepanne med bittelitt olje og stek løken blank. Når løken er blank tilsetter du paprika og sopp, stek videre på medium varme i et par minutter. Visp sammen tahini, soyasaus, sennep, gurkemeie og vann. Smuldre opp tofuen til ... Les mer »

12 Mar. 2015: Frokost »

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (veganslife.com) Du trenger (1 porsjon): 1 dl havregryn 1 ss chiafrø 1,5 dl soyamelk 1-2 ss peanøttsmør* 1 ss lønnesirup (kan sløyfes) 1 banan * For best resultat og smak – bruk ordentlig peanøttsmør uten sukker og minst mulig salt! Slik gjør du: Bland sammen havregryn, chia og soyamelk. Tilsett så peanøttsmøret og lønnesirupen, og bland godt. Hvis peanøttsmøret er veldig hardt etter å ha stått i kjøleskapet, kan du varme opp mengden du skal bruke i 10-15 sekunder i mikroovnen, da er det lettere å røre inn. La blandingen stå i lufttett beholder i ... Les mer »

12 Mar. 2015: Dessert, Frokost »

Oppskrift, tekst og bilder: Mia Frogner (greenbonanza.com) Vegan + glutenfri + laktosefri Porsjoner: 2 Forberedelsestid: 10 min Steketid: 0 min Total tid: 10 min Å bli syk rett før jul – eller enda verre, i jula – er en tradisjon jeg ufrivillig har holdt på med siden jeg var barn. Jeg husker julemiddager som første ordentlige måltid på flere uker, vond hals i sofaen foran Disney-kavalkade på tv, ingen ork å herje rundt i snøen, og i det hele tatt. I år har jeg heller ikke tid til å bli syk fra jobb, på noen som helst ... Les mer »

12 Mar. 2015: Dessert, Frokost »

Oppskrift, tekst og bilder: Mia Frogner  (greenbonanza.com) 3 små brød Denne oppskriften har jeg arvet av ei venninne som hadde arvet den av noen andre, så det er ikke godt å si hvor denne oppskriften har sin opprinnelse. Jeg har gjort noen endringer i innholdet, men prinsippet er det samme: Dette er både enkelt og godt. Ikke er det et lass med ingredienser. Ikke trenger du å elte i to timer. Det blir ikke engang klissete på kjøkkenbenken. Det du derimot trenger, er å komme på at du skal bake brød en dag ... Les mer »

12 Mar. 2015: Frokost »

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com) Du trenger (2 små glass): 3 medium store rødbeter 1 appelsin 1 eple 2 gulrøtter 1/2 lime Slik gjør du: Kjør alt sammen gjennom en juicemaskin, og simsalabim! Ferskpresset rødbetejuice.   Les mer »

12 Mar. 2015: Frokost »

Oppskrift, tekst og bilder:  Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com) 8-12 pannekaker, 2 til 4 porsjoner 2 ss knuste linfrø 225 gr hvetemel 2 ts bakepulver en klype fint havsalt 3 dl vann eller soyamelk 3 ss smeltet kokosolje, pluss mer til steking Mango, kiwi, banan eller jordbær hakkede nøtter lønnesirup kanel Rør linfrøene sammen med litt av vannet. La det stå i ca 10 minutter. Rør sammen mel, bakepulver og salt. Bland inn vann/soyamelk og linfrøblandingen. Spe på med mer vann/soyamelk til du får en passe tykk røre. Ikke la den bli for tynn, da blir det vanskelig å steke pannekakene. Bland inn kokosoljen. Smelt litt mer ... Les mer »