NOAH logo

Dessert

31 Aug. 2016: Dessert »

Oppskrift, tekst og bilder: Marie Vogt (Mynths.no) Forberedelse: 10 minutter Tilberedning: 12 timer Porsjoner: 6 iskrempinner Ingredienser 3 dl kokosmelk 1 dl cashewnøtter, bløtlagt minst 1 time (helst over natten) 6 små myke dadler 1 ss lakrispulver + en liten klype salt ELLER 2 ss kakaopulver (ikke av typen bakekakao) Fremgangsmåte Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til en jevn smoothie. Hell smoothien i isformer og frys over natten. Ha evt. på ekstra topping, f.eks. smeltet sjokolade og hakkede nøtter. NOTATER Det går fint å bruke cashewnøtter som ikke er bløtlagt også, men bløtlegging er til fordel for opptaket av jern, kalsium og sink ... Les mer »

31 Aug. 2016: Dessert »

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com) Forberedelse  10 min Tilberedning 60 min Porsjoner  1 kake på 22 cm diameter Ingredienser 5 dl siktet hvetemel 1/2 ts natron 1/2 ts bakepulver 2 dl sukker 1/2 ts kanel 1/2 ts muskatnøtt 2 ss kokosnøttmasse (kan sløyfes) 2,5 dl soyamelk 2 ss olje 1 ts eddik 2 ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes) 1-2 epler Fremgangsmåte Forvarm ovnen til 200 grader. Bland sammen alt det tørre i en stor bolle. Det er veldig viktig å blande godt og lenge for at bakepulveret og natronen fordeler seg likt, hvis ikke kan du få en ujevn heving. Visp sammen alt det våte i egen bolle. Lag en grop ... Les mer »

31 Aug. 2016: Dessert »

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com) Forberedelse  10 min Tilberedning 40 min + glasur Porsjoner  1 kake på 22 cm diameter Ingredienser 5 dl siktet hvetemel, ca 300 g 3 ts bakepulver 1/2 ts natron 3 ss kanel 1/2 ts muskatnøtt (kan sløyfes) 1 ts salt 3 dl vegetabilsk melk, gjerne soya, havre eller mandel 1 dl kokosolje, eller annen nøytral matolje 2 ts vaniljeekstrakt, evt vaniljepulver 1 ts eplecidereddik 2 dl sukker 4-5 gulrøtter, raspet   Fremgangsmåte Forvarm ovnen til 180 grader. Bland sammen mel, bakepulver, natron, kanel, muskattnøtt og salt i en stor bolle. Bland godt sammen, så bakepulveret og natronen fordeler seg likt. I en mindre bolle, visp sammen ... Les mer »

31 Aug. 2016: Dessert »

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com) Forberedelse  30 min, inkl. 15 min i fryseren (OBS! + Bløtlegging av cashewnøtter over natten, mandler i 3 timer på forhånd) Tilberedning I kjøleskap 5-6 timer Porsjoner  1 kake, 20-22 cm diameter   Ingredienser For kakebunnen: 150 g mandler, bløtlagt i ca 3 timer 120 g kokosnøttstrø 15 dadler For cashewkremen: 180 g usaltede cashewnøtter, bløtlagt over natten* 0,7 dl ferskpresset sitronjuice 4 ss kokosolje 3 ss lønnesirup 3 ss vann 1 ts vaniljeekstrakt For toppingen: 200 g friske jordbær 60 g cashewnøtter, bløtlagt over natten* 3 ss lønnesirup * Husk å bløtlegge cashewnøttene for kremen og toppingen hver for seg. Det blir veldig vanskelig å ... Les mer »

18 Aug. 2016: Dessert »

Oppskrift, tekst og bilder: Marie Vogt (Mynths.no) 6 bokhvetespyd Forberedelse  Fryse banan og avocado 6 timer + Tilberedning 5 min Porsjoner  Til 1-2 personer Ingredienser 3 bananer 1 liten avocado 2 ss kakaopulver 2 små myke dadler Fremgangsmåte Skjær bananene og avocado i mindre biter og frys i minst 6 timer. Ha alle ingrediensene i en food processor eller blender og kjør til en glatt iskrem. Om du har en litt eldre blender som ikke er fullt så kraftig kan det være greit å tine den frosne frukten i 5-10 minutter før du kjører de i blenderen. Serveres umiddelbart! Les mer »

20 May. 2016: Dessert »

Oppskrift, tekst og bilder: Marie Vogt (Mynths.no) Forberedelse: 10 minutter Tilberedning: 30 minutter Porsjoner: 16 små stykker Ingredienser 1 pk sorte bønner, 170 g avrent vekt (1 pk fra GoGreen) 1,5 dl havremelk eller soyamelk 30 g (3 ss) olje 2 ts frysetørket kaffepulver 1 ts bakepulver 1 dl kokossukker 2 dl fint speltmel eller hvetemel 3,5 ss bakekakao Rocky road topping 3-4 myke dadler 1 neve nøtter Litt kokosflak Fremgangsmåte Ha alle ingrediensene i en blender eller food processor og kjør til en jevn røre uten klumper. Hell røren i en ildfast form tildekket med bakepapir i bunn. Jeg brukte en rund kakeform, 20 cm i diameter. Bruk gjerne en ... Les mer »

9 May. 2016: Dessert »

Oppskrift, tekst og bilder: Marie Vogt (Mynths.no) 2 smoothies Forberedelse: 5 minutter Tilberedning:  2 minutter Porsjoner: For 2 personer Ingredienser 2 dl frossen mango 4 dl frossen ananas 2 dl kokosmelk Saft fra ½ lime Fremgangsmåte Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til en jevn smoothie. Om du ikke vil ha smoothien såpass tykk kan du bruke mer fersk frukt fremfor frossen. Les mer »

6 Aug. 2015: Dessert »

Oppskrift, tekst og bilder: Mia Frogner (Greenbonanza.com) Vegansk + glutenfri Mengde: 4 små / 2 store glass Arbeidstid: 5 min Jeg har av en eller annen grunn et veldig nostalgisk forhold til kirsebær. Kirsebær er liksom noe helt spesielt, noe man ikke spiser når som helst, noe som tar ekstremt lang tid å ta ut steinen av, noe jeg ikke rekker opp til på trærne, noe man unner seg. Så når jeg først finner frosne kirsebær på butikken og skal bruke dem i en smoothie, da er det ikke en hvilken som helst smoothie. For ... Les mer »

26 Mar. 2015: Dessert »

Oppskrift og tekst: Ragnhild Nordrum  (ragnhildnordrum.com) FOTO: Ingrid Helene Jurs (Veganslife) Gir ca 40 fudgebiter 1 glass (250 g) mandelsmør, jeg liker Rapunzel 1 dl kakaopulver (gjerne rå-kakao) 2 ss smeltet kokosolje (feks. Cocosa) 3 ss agavenektar (eller annen sirup etter ønske) bittelitt fint havsalt 1 dl hakket valnøtter 1 dl hakket tørkede aprikoser Bland alle ingrediensene i en bakebolle. Legg bakepapir på et flatt fat som tåler å stå i fryseren. Spre massen utover bakepapiret. Det skal være ca 1 ca tykt. Sett fatet i fryseren. Etter en time kan du ta fatet ut og skjære fudgen i biter. Sett ... Les mer »

25 Mar. 2015: Dessert »

Oppskrift og tekst: Ragnhild Nordrum  (ragnhildnordrum.com) FOTO: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com) 12 stk 150-200 g god, mørk sjokolade 1 glass (250 g) økologisk peanøttsmør (kun peanøtter og havsalt) 1/2 dl melis (gjerne laget av rårørsukker, eller bytt det ut med agavesirup) litt vaniljesukker eller vaniljeekstrakt 1/4 ts fint havsalt, etter ønske Smelt sjokoladen over svak varme. Gjør klar 12 papirmuffinsformer i et muffinsbrett. Hell ca 1 ss med smeltet sjokolade i hver muffinsform og vend på formen slik at sjokoladen fordeles utover bunnen og ca 1 cm oppover kanten. Sett muffinsbrettet inn i kjøleskapet og la sjokoladen bli stiv. ... Les mer »

12 Mar. 2015: Dessert »

Oppskrift, tekst og bilder: Adele Holt-Iversen (Menhvaspiserduegentlig.com) Du trenger: Ett beger Alpro soyayoghurt (500 g) 1 boks kokosmelk (2,5 – 3 dl) 1 fersk mango eller 250 g frossen 4 ss agavesirup 1 ts vaniljepulver Kokossukker etter smak Ristede kokosflak Skjær mangoen i biter og ha over i en kjøkkenmaskin. Kjør til en jevn masse eller bevar den litt chunky. Ha over yoghurt, kokosmelk og vaniljepulver og smak deg fram med søtning. La isen få kjøre seg en 20 minutters tid i ismaskin til den blir fin i konsistensen, eller hell den over ... Les mer »

12 Mar. 2015: Dessert »

Oppskrift, tekst og bilder: Adele Holt-Iversen (Menhvaspiserduegentlig.com) En pose økologiske gulrøtter 3 epler, gjerne fra hagen En stor bit ingefær En liten skvis sitronsaft   Del eplene i to og fjern kjernehusene. Skjer vekk den øverste delen av gulroten, men la skallet sitte på. Skallet på ingefæren kan du skrape vekk med en kniv eller kanten på en skje. Så er det bare å juice godsakene og nyte et stort glass med verdens beste, ferskpressede juice. Tilsett gjerne isbiter. Les mer »

12 Mar. 2015: Dessert »

Oppskrift, tekst og bilder: Adele Holt-Iversen  (menhvaspiserduegentlig.com) Bunnen 3, 5 dl müsli/nøtter/kjeks 4 ss kokosolje 1 ts vaniljepulver klype salt Til bunnen brukte jeg hjemmelaget granola som jeg hadde for mye av, men du kan helt fint bruke annen type frokostblanding, fullkornskjeks, nøtter eller en hvilken som helst annen paibunn. Ha det over i en blender med litt salt og vanilje og kjør til et grovt pulver. Bruker du usøtet frokostblanding, kan du tilsette en spiseskje agavesirup. Smelt kokosolje i vannbad og rør inn i blandingen. Tilsett gjerne en spiseskje kakao. Hell over i ... Les mer »

12 Mar. 2015: Dessert »

Oppskrift, tekst og bilder: Adele Holt-Iversen  (menhvaspiserduegentlig.com) Oppskriften gir en halv liter 20 dadler 1 boks kokosmelk (fullfett) 2 ss kakaopulver 1 ts vaniljepulver 1 ts kanel 1/2 ts kajennepenner eller chili Liten klype salt Evnt. en ss agavesirup 50 g hakket, mørk sjokolade Legg dadlene i bløt, da blir skallet lettere å ta av. Fjern skall og stein og ha alt i blender utenom krydderne. Kjør til en glatt masse. Nå kan du smake deg frem med kryderne. Og vær for all del forsiktig med kajennen. Jeg liker litt sting, men noen ganger blir det faktisk for mye. Jeg opplevde ... Les mer »

12 Mar. 2015: Dessert »

Oppskrift, tekst og bilder: Adele Holt-Iversen (Menhvaspiserduegentlig.com) Du trenger: 2 dl kokossukker eller brunt sukker 1,5 dl vann God klump med ingefær 3 stilker rosmarin 2 lime Farris Ha sukker og vann i en stekepanne eller gryte og skru på middels varme. Riv ingefæren og skallet av en lime og ha i blandingen sammen med noen kvaster rosmarin. La det varmes forsiktig opp til sukkeret har løst seg helt ut. Rør jevnlig. Skru så av varmen, men la gryta bli stående å trekke i en times tid. Ha gjerne på lokk. Sil blandingen over ... Les mer »

12 Mar. 2015: Dessert »

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com) Du trenger, 4 porsjoner: 75 g blåbær, ferske eller fryste som tines 75 g bringebær, ferske eller fryste som tines 1 dl melis 300 g vegansk kremost, Tofutti 1 dl vegansk kremfløte som kan vispes 1 ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes) ca 10 “digestive” kjeks, feks Gjende el. Marie kjeks* Friske bær til pynt * I denne oppskriften har jeg brukt hjemmelagde kjeks, det kommer på bloggen snart Slik gjør du: Bruk en stavmikser til å mose bringebær og blåbær hver for seg i to boller. Visp så sammen melis og kremost i en større bolle. Visp ... Les mer »

12 Mar. 2015: Dessert »

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com) Du trenger: 200 g mariekjeks 120 g smeltet vegansk smør 1 ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes) 200 g vegansk hvit sjokolade, feks denne* 3 dl vegansk vispbar fløte, feks denne * 450 g vegansk kremost (2 pakker Tofutti original) 250 g bringebær, helst ferske, men frosne funker også (pluss ekstra til pynt) * Fåes kjøpt på Sunkost Gunerius Slik gjør du: Finn fram en springfor på 20 cm og smør den lett med litt olje. Knus all mariekjeksen med en kjøkkenmaskin, eller for hånd, til kjeksen er relativt finmalt. Bland så inn smeltet smør til du får en ... Les mer »

12 Mar. 2015: Dessert, Frokost »

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs  (veganslife.com) Du trenger (10-12 pannekaker): 5 dl hvetemel, 300 g 0,5 dl sukker, 50 g 3 toppa ts bakepulver, 15 g 1/4 ts salt 4 ss smeltet vegansk smør, 60 g (kan også bruke 4 ss nøytral olje) 7 dl plantebasert melk (man kan også bruke vann!) Slik gjør du: Smelt smøret på svak varme og sett til side. Bland sammen alt det tørre i en stor bolle, bland godt slik at bakepulveret fordeler seg ordentlig. Lag en grop i midten av det tørre og hell i soyamelken og det smeltede smøret. Visp kjapt sammen ... Les mer »

12 Mar. 2015: Dessert »

Oppskrift, tekst og bilder: Mia Frogner (greenbonanza.com) 20 stk Jeg garanterer at disse vil falle i smak hos alle som liker bringebær og en god drink. Ikke tar det veldig lang tid, ikke er det veldig vanskelig, men resultatet er helt topp. Du trenger tjue små shotglass (ca 2 cl) i plast, og ti ispinner. Jeg kjøper glassene på Nille og pinnene på Traktøren, men dette får du helt sikkert tak i flere steder. Jeg hadde friske bringebær fra forrige helgs hyttetur, men det går helt fint an å bruke frosne bær også. ... Les mer »

12 Mar. 2015: Dessert, Frokost »

Oppskrift, tekst og bilder: Mia Frogner (greenbonanza.com) Vegan + glutenfri + laktosefri Porsjoner: 2 Forberedelsestid: 10 min Steketid: 0 min Total tid: 10 min Å bli syk rett før jul – eller enda verre, i jula – er en tradisjon jeg ufrivillig har holdt på med siden jeg var barn. Jeg husker julemiddager som første ordentlige måltid på flere uker, vond hals i sofaen foran Disney-kavalkade på tv, ingen ork å herje rundt i snøen, og i det hele tatt. I år har jeg heller ikke tid til å bli syk fra jobb, på noen som helst ... Les mer »